Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Pikat A dhe B kanë rrezevektorë përkatësisht a=3i+j\overrightarrow{a}=3\overrightarrow{i}+\overrightarrow{j} dhe b=11i+6j\overrightarrow{b}=11\overrightarrow{i}+6\overrightarrow{j}. Pika C ndodhet në drejtëzën e përcaktuar nga pikat A dhe B. Gjatësitë AC dhe BC janë në raportin 3:23 : 2. Tregoni që ka dy vendndodhje të mundshme për pikën C dhe gjeni rrezevektorët për secilën.