Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Grimca elementare A niset nga pika (3,1)(3, 1), lëviz për 2 sekonda përgjatë një trajektoreje dhe ndalon në pikën (7,4)(7, 4). Grimca elementare B niset në të njëjtën kohë nga pika (2,0)(2, 0). Ajo bën dd njësi përgjatë një trajektoreje paralele me trajektoren e A.

  1. Gjeni rrezevektorin e vendndodhjes përfundimtare të grimcës B, të paraqitur me anë të koordinatave, në varësi të dd.
  2. Në qoftë se d=15d=15, gjeni largesën përfundimtare ndërmjet A dhe B.