Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 6.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Rruga nga P në Q kalon tërthorazi një mali. Ajo fillimisht përshkon 6 km nga P me kursin 80°\degree, pastaj 7 km me kursin 20°\degree dhe në fund, 5 km me kursin 295°\degree, për të arritur te pika Q. Për të lidhur drejtpërdrejt P me Q mendohet të hapet një tunel që kalon përmes malit. Rruga e re do të ndërtohet në qoftë se udhëtimi shkurtohet me më shumë se 10 km. Përcaktoni nëse tuneli duhet të ndërtohet apo jo.