Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 7.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një fëmijë dëshiron të dijë gjatësinë mesatare të të rriturve në fisin e tij. Ai mati gjatësitë e të gjithë të afërmve të rritur, që jetojnë në qytetin e tij. Tregoni popullatën, parametrin, kampionin(et) dhe treguesin(t) statistikor(ë) në këtë situatë.