Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një ambientalist është i interesuar të dijë lartësinë maksimale që arrijnë llojet e ndryshme të pemëve, në pyjet e vendit të tij. Ai zgjodhi në mënyrë rastësore një pyll dhe më pas mati lartësitë e të gjitha pemëve në atë pyll. Tregoni popullatën, parametrin, kampionin(et) dhe treguesin(t) statistikor(ë) në këtë situatë.