Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 7.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Kampionimi sistematik u përdor për të marrë një kampion nga një popullatë prej 3783 personash. Për këtë u përzgjodh rastësisht një numër nga 1 në 13. Më pas, personi me numrin rendor të përzgjedhur dhe çdo person i 13-të, duke nisur numërimin nga personi i parë i përzgjedhur, u përfshinë në kampion. Sa i mad është kampioni i përzgjedhur?