Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Përmbledhje dhe përsëritje 6 në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Forcat P,Q\overrightarrow{P}, \overrightarrow{Q} dhe R\overrightarrow{R} kanë drejtime respektivisht 50°\degree, 100°\degree dhe -20°\degree (duke filluar nga kahu pozitiv i boshtit OxOx). P=8N,Q=10N|\overrightarrow{P}|=8\text{N}, |\overrightarrow{Q}|=10\text{N} dhe R=6N|\overrightarrow{R}|=6\text{N}

  1. Shprehni këta vektorë nëpërmjet koordinatave të tyre.
  2. Njehsoni madhësinë dhe drejtimin e rezultantes së tri forcave.