Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 43

Zgjidhja e ushtrimit 43 të mësimit Ushtrime për përsëritje (krerët 1-4) në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Vërtetoni se polinomi P(x)=(x+8)(x6)2(x25)P(x)=(x+8)(x-6)-2(x-25) merr vlera pozitive për çdo vlerë të xx.