Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 10A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Ndërto figura për të treguar në to këndet e mëposhtme. Shëno këndin e gjerë që formon OPOP me boshtin xx.

  1. 80°-80\degree
  2. 100°100\degree
  3. 200°200\degree
  4. 165°165\degree
  5. 145°-145\degree
  6. 225°225\degree
  7. 280°280\degree
  8. 330°330\degree
  9. 160°-160\degree
  10. 280°-280\degree