Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 13C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Një vijë ka koeficient këndor dydx=x+3x2\dfrac{dy}{dx}=\dfrac{\sqrt{x}+3}{x^2}. Jepet që kjo vijë kalon nëpër pikën (9,0)(9, 0). Gjej një ekuacion të vijës.