Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 13C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

dydx=3x122xx,x>0\dfrac{dy}{dx}=3x^{-\frac{1}{2}}-2x\sqrt{x}, x \gt 0. Jepet y=10y=10x=4x=4. Gjej yy të shprehur në lidhje me xx, duke e shkruar çdo kufizë në formën e vet më të thjeshtë.