Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Shkruaj secilën nga këto shprehje në formën p(x+q)2+rp(x+q)^2 + r, ku pp, qq dhe rr janë konstante që duhen gjetur:

  1. 2x2+8x+12x^2 + 8x + 1
  2. 5x215x+35x^2 - 15x + 3
  3. 3x2+2x13x^2 + 2x - 1
  4. 1016x4x210 - 16x - 4x^2
  5. 2x8x2+102x-8x^2+10