Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

  1. Në të njëjtin sistem boshtesh koordinative vizato skicën e vijës me ekuacion y=(x2)2y=(x-2)^2 dhe të drejtëzës me ekuacion y=3x2y=3x-2.
  2. Gjej koordinatat e pikës së prerjes.