Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 3C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Jepet sistemi i ekuacioneve {2xy=1x2+4ky+5k=0\begin{cases} 2x-y=1 \\ x^2+4ky+5k=0 \end{cases} ku kk është një konstante jo zero.

  1. Trego se x2+8kx+k=0x^2+8kx+k=0.
  2. Jepet që x2+8kx+k=0x^2+8kx+k=0 ka dy rrënjë reale. Gjej vlerën e kk.
  3. Për këtë vlerë të kk, gjej zgjidhjen e sistemit të ekuacioneve.