Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 3F në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

L1L_1 ka ekuacion 2y+3x=62y+3x=6.

L2L_2 ka ekuacion xy=5x-y=5.

Figura tregon një skicë të L1L_1 dhe L2L_2.

  1. Gjej koordinatat e pikës së prerjes PP, të dy vijave.
  2. Nga kjo shkruaj zgjidhjen e inekuacionit 3x+6>2x10-3x+6>2x-10.