Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Segmenti ABAB është diametri i një rrethi, ku pikat AA dhe BB kanë koordinata përkatëse (3,4)(-3, -4) dhe (6,10)(6, 10).

  1. Gjej koordinatat e qendrës së rrethit.
  2. Trego se qendra e rrethit ndodhet në drejtëzën me ekuacion y=2xy=2x.