Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Segmenti JKJK është diametri i një rrethi, ku pikat JJ dhe KK kanë koordinata përkatëse (34,43)\Big(\dfrac{3}{4}, \dfrac{4}{3}\Big) dhe (12,2)\Big(-\dfrac{1}{2}, 2\Big). Qendra e rrethit ndodhet në drejtëzën me ekuacion y=8x+by=8x+b. Gjej vlerën e bb.