Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 6C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Shkruaj ekuacionin e secilit rreth me:

  1. Qendër (3,2)(3, 2), rreze 44
  2. Qendër (4,5)(-4, 5), rreze 66
  3. Qendër (5,6)(5, -6), rreze 232\sqrt{3}
  4. Qendër (2a,7a)(2a, 7a), rreze 5a5a
  5. Qendër (22,32)(-2\sqrt{2}, -3\sqrt{2}), rreze 11