Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 6C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Gjej qendrën dhe rrezen e rrethit për secilën prej ekuacioneve të mëposhtme:

  1. x2+y22x+8y8=0x^2+y^2-2x+8y-8=0
  2. x2+y2+12x4y=9x^2+y^2+12x-4y=9
  3. x2+y26y=22x40x^2+y^2-6y=22x-40
  4. x2+y2+5xy+4=2y+8x^2+y^2+5x-y+4=2y+8
  5. 2x2+2y26x+5y=2x3y32x^2+2y^2-6x+5y=2x-3y-3