Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 9A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Një aeroplan niset nga aeroporti AA duke përshkuar një distancë prej 120 km me koordinatë 40°\degree nga drejtimi i veriut dhe në vijim përshkon një distancë prej 150 km me koordinatë 130°\degree nga BB. Llogarit distancën e CC nga aeroporti AA.