Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 9A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Një varkë përshkon distancën prej 7 km nga pika AA në pikën BB duke lëvizur në drejtim të veriut. Pasi lë pikën BB përshkon edhe 10 km me koordinatë 100°100\degree në lidhje me veriun, arrin pikën CC. Llogarit distancën ndërmjet pikave AA dhe CC.