Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 9A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Një helikopter fluturon nga pika AA në pikën BB me koordinatë 80°\degree nga AA, ku AB=50AB=50 km. Në vijim përshkon edhe 60 km në drejtim të pikës CC. Duke ditur se pika CC është 80 km larg pikës AA, llogarit koordinatën e pikës CC nga AA.