Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 10D në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

  1. Kopjoni dhe plotësoni tabelën.
  2. Çfarë vini re në shtyllën e tretë dhe të katërt të tabelës?
  3. Sa mendoni që do të jetë shuma e këndeve të brendshme të një shumëkëndëshi që ka: i) 11 brinjë; ii) 20 brinjë?
  4. Si mendoni, sa brinjë ka shumëkëndëshi që e ka shumën e këndeve të brendshme 2700°\degree?