Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 10H në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Figura përbri është ndërtuar në një fletë me katrorë të vegjël me brinjë 1 centimetër.

  1. Gjeni syprinën e katrorëve XX dhe YY.
  2. Gjeni syprinën e katrorit HH.
  3. A mund të gjeni një lidhje ndërmjet syprinave të katrorëve XX dhe YY dhe syprinës së katrorit HH?