Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 10I në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Në trekëndëshin kënddrejtë me katete aa, bb dhe hipotenuzë cc, gjeni brinjën e panjohur:

  1. a=7a=7 cm; b=24b=24 cm; c=c= ?
  2. b=18b=18 cm; c=30c=30 cm; a=a= ?
  3. a=8.1a=8.1 cm; b=10.8b=10.8 cm; c=c= ?
  4. a=3.9a=3.9 cm; c=6.5c=6.5 cm; b=b= ?
  5. a=2a=2 cm; b=3b=3 cm; c=c= ?
  6. a=4a=4 cm; b=4b=4 cm; c=c= ?