Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 10I në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

a) Llogaritni gjatësinë e diagonales së katrorit me brinjë:

  1. 5 cm
  2. 3 cm

b) Llogaritni gjatësinë e diagonales së drejtkëndëshit me brinjë:

  1. 7 cm dhe 4 cm
  2. 2 cm dhe 9 cm