Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 17A në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Për çdo artikull që shiti javën e kaluar, Renato mbajti shënim koston e artikullit (çmimin e blerjes) dhe për sa e shiti (çmimin e shitjes). Për çdo artikull:

  1. gjeni ndryshesën ndërmjet çmimit të shitjes dhe çmimit të blerjes;
  2. tregoni nëse Renato ka dalë me fitim apo me humbje.