Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Përsëritje B në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Llogaritni gjatësinë e brinjës më të shkurtër të një trekëndëshi kënddrejtë, nëse gjatësitë e dy brinjëve të tjera të tij janë:

  1. 60 cm dhe 61 cm
  2. 4 cm dhe 4,1 cm