Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 38

Zgjidhja e ushtrimit 38 të mësimit Përsëritje B në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Arbërit i duhen 320 m gardh për të rrethuar një fushë drejtkëndore. Në qoftë se gjerësia e fushës është xx m dhe gjatësia e saj është 9090 m, gjeni vlerën e xx.