Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Ushtrime 14 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Në laboratorin e kimisë, për të bërë një eksperiment, u përzje acid dhe ujë në raportin 2:112:11. Sa acid dhe sa ujë nevojiten për të bërë 585 ml përzierje?