Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Ushtrime 14 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Krahasoni madhësitë e mëposhtme duke përdorur raportin.

  1. 245 mm dhe 35 cm
  2. 5,5 l dhe 8800 ml
  3. 6,3 kg dhe 180 g
  4. 96 cm2 dhe 4800 mm2