Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.03 - Matja e gjatësisë dhe e kohës në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një mikrometër u përdor për të matur diametrin e një teli bakri. Gabimi zero dhe shkalla e leximit janë dhënë si më poshtë.

  1. Cili është gabimi zero i mikrometrit?
  2. Cili është diametri i saktë i telit të bakrit?