Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.04 - Vëllimi dhe dendësia në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Alumini ka dendësi 2700 kg/m3^3.

  1. Sa është dendësia e tij në g/cm3^3?
  2. Cila është masa e 20 cm3^3 alumin?
  3. Cili është vëllimi i 27 g alumin?