Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.06 - Më shumë rreth masës dhe dendësisë në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një balonë, si ajo në faqen 21 përmban 2000 m3^3 ajër. Kur ajri është i ftohtë, dendësia e tij është 1.3 kg/m3^3. Kur ajri ngrohet, zgjerohet dhe një pjesë del nga vrima në fund të tij. Dendësia e tij bie në 1.1 kg/m3^3. Llogarisni madhësitë e mëposhtme:

  1. Masën e ajrit të ftohtë në balonë.
  2. Masën e ajrit të ngrohtë në balonë.
  3. Masën e ajrit, që del jashtë kur balona ngrohet.