Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.01 - Shpejtësia si madhësi vektoriale dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një makinë ka një shpejtësi konstante prej 8 m/s.

  1. Çfarë largësie përshkon makina për 8 s?
  2. Për sa kohë makina do të përshkojë 160 m?