Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 2.01 - Shpejtësia si madhësi vektoriale dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një makinë ka një nxitim prej + 2 m/s2^2. Çfarë tregon kjo vlerë në lidhje me shpejtësinë e makinës? Çfarë nënkupton një nxitim prej - 2 m/s2^2?