Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.05 - Grafikë të tjerë të lëvizjes në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një varkë del nga ankorimi me një lëvizje në vijë të drejtë. Grafiku shpejtësi-kohë për lëvizjen e saj është treguar në të djathtë. Grafiku është ndarë në pjesët AB, BC, CD dhe DE, Në cilën (ose cilat) pjesë të grafikut varka:

  1. ka shpejtësinë më të madhe?
  2. ka nxitimin më të madh?
  3. ka ngadalësim?
  4. ka nxitim ose ngadalësim të njëtrajtshëm?
  5. ka nxitim ose ngadalësim jo të njëtrajtshëm?
  6. përshkon distancën më të madhe?