Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.07 - Forca, masa dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Cili është ekuacioni që lidh forcën rezultante, masën dhe nxitimin?
  2. Përdorni këtë ekuacion për të llogaritur forcën rezultante që vepron mbi secilin gur të treguar më poshtë.