Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 2.08 - Forca e fërkimit në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Tregoni cili prej rasteve të mëposhtme është një shembull i fërkimit në prehje apo i fërkimit dinamik dhe në cilën prej rasteve kemi shfaqjen e efektit të nxehjes.

  1. Sholla e këpucës suaj kapet pas rrugës, kur po qëndroni në një rrugë të pjerrët.
  2. Një kuti tërhiqet mbi një tavolinë.