Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3.01 - Forcat dhe efektet rrotulluese në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në figurën B, që jepet në faqen përpara:

  1. Sa është forca e drejtuar vertikalisht lart që ushtrohet nga mbështetësja?
  2. Në qoftë se merren momentet rreth pikës P, cilat forca kanë momente orare? Sa është momenti i përgjithshëm orar rreth pikës P?
  3. Cila forcë (ose forca) kanë moment antiorar rreth pikës P? Sa është momenti i përgjithshëm antiorar rreth pikës P?
  4. Duke krahasuar momentet rreth pikës P, a zbatohet rregulla e momenteve?