Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.03 - Njohuri të tjera rreth momenteve në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

provën e rregullës së momenteve në faqen përpara, sa momente janë marrë rreth pikës X. Llogaritni momentet përsëri, tani rreth pikës Y. A është e njejtë shuma e momenteve orare dhe shuma e momenteve antiorare?