Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 3.09 - Trysnia dhe vëllimi i gazit në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në qoftë se ngjeshim një balonë, trysnia në brendësi të tij rritet. Si e shpjegon teoria kinetike këtë fakt?