Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 4.05 - Energjia për prodhimin e elektricitetit (1) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Tabela e treguar në të djathtë jep të dhëna rreth fuqisë në hyrje dhe humbjet në dy centrale, X dhe Y.

  1. Ku ka më shumë shpërdorim të energjisë?
  2. Në çfarë forme është energjia e humbur?
  3. Sa është sasia e energjisë elektrike në dalje për secilin central? (Mund të supozohet se tabela paraqet të gjitha humbjet e energjisë për çdo stacion.)
  4. Sa është rendimenti i secilit stacion?