Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.04 - Rendimenti dhe fuqia në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një person tërheq një ngarkesë me peshë 600 N përmes një lartësie vertikale prej 10 m për 20 s.

  1. Çfarë sasie të punës së dobishme kryen ai?
  2. Çfarë sasie të punës së dobishme kryen ai për 1 s?
  3. Sa është fuqia e tij e dobishme në dalje?