Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.04 - Rendimenti dhe fuqia në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një vinç ngre një trup me masë 600 kg përmes një lartësie vertikale 12 m për 18 s.

  1. Çfarë peshe (në N) është duke ngritur vinçi?
  2. Sa është fuqia e tij e dobishme në dalje?