Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 4.04 - Rendimenti dhe fuqia në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një forcë shtytëse prej 2500 N, është e nevojshme për ta mbajtur në lëvizje një kamion që udhëton me shpejtësi konstante 20 m/s përgjatë një rruge horizantale. (kuptohet që veprojnë forcat e fërkimit). Sa është fuqia e dobishme që iu tejçohet gomave të tij?