Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.04 - Shpejtësia e zërit dhe jehonat në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një anije ndodhet 220 metra larg një shkëmbi të madh. Kur i bie sirenës:

  1. Kur jehona dëgjohet mbi anije, cila është distanca e përshkuar nga zëri?
  2. Cila është vonesa në kohë përpara se jehona të dëgjohet?
  3. Anija ndryshon largësinë nga shkëmbi. Ndërkohë që koha e jehonës është 0.5 sekonda, sa larg nga shkëmbi ndodhet anija?