Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.06 - Ultratingujt në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Për t'ju përgjigjur kësaj pyetjeje duhet të shfrytëzoni informacionin e dhënë në të djathtë. Një varkë është e pajisur me një sondë zanore, e cila përdor ultratinguj me një frekuencë prej 40 kHz.

  1. Sa është frekuenca e ultratingujve e shprehur në Hz?
  2. Në qoftë se pulseve të ultratingullit i duhen 0.03 sekonda për të kaluar nga varka për në shtratin e detit dhe për t'u kthyer, sa është thellësia e ujit poshtë varkës?
  3. Sa është gjatësia e valës së çliruar nga sonda valore në ujë?