Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 7.02 - Pasqyrimi në pasqyra të sheshta (1) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Kopjoni figurën e dhënë në të djathtë dhe vizatoni vendodhjen e shëmbëllimit të objektit AB.
  2. Nga skajet e shigjetë që përfaqëson objektin, A, vizatoni dy rreze të cilat pasqyrohen nga pasqyra dhe shkojnë te syri i vezhguesit.
  3. Shëmbëllimi nuk mund të formohet mbi një ekran. Si quhet ky shëmbëllim?
  4. A mund ta shikojë vrojtuesi shëmbëllimin e skajit B të shigjetës? Në rast se jo, pse?