Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 7.04 - Përthyerja e dritës në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Kopjoni figurën e dhënë në të djathtë të tekstit. Vizatoni dhe shënoni normalen, rrezen e përthyer, këndin e rënies dhe këndin e përthyerjes.
  2. Si do të ndryshojë figura në qoftë se rrezja e dritës kalon nëpër ujë, në vend që të kalojë nëpër qelq?